Nikke ja “Nikkeläiset”

Ajattelin avata Neslan (Hattivatin Della) Nikke-isän sukutaulua, koska rotuunoton vuoksi sen sukutaulu ei näy KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä.

Närästys – ja sen hoito

Neslaa on närästänyt jo pidemmän aikaa, mutta oireet eivät olleet sellaisia, että olisin tajunnut niiden johtuvan närästyksestä – ja valitettavasti omalle koiralleen tulee arjessa helposti ns. sokeaksi. 🙁

Ohjasinko? -luento

Olin eilen kuuntelemassa Vainuvoiman toimitiloissa Karita Häkkisen luentoa Ohjasinko?, jossa kävimme kattavasti läpi miten paljon koiran työskentelyyn vaikuttaa se mitä ohjaaja tekee ihan tiedostamattaan.

Kasvattitapaaminen 2017

Saimme tällekin vuodelle järjestettyä pienimuotoisen kasvattitapaamisen ja tällä kertaa se oli mallia tutustuminen vesipelastukseen (VEPE). Kävimme ensin läpi teoriaa ja sitten harjoittelimme alokasluokan liikkeitä, jotka ovat: 1. Uinti, 2. Esineen vienti, 3. Veneen nouto ja 4. Hukkuvan pelastaminen.

KONG-lelun palasen etsintää

Aloitimme heinäkuun alussa etsimällä KONG-lelun palasta ja nyt kolmen viikon tauon jälkeen jatkettiin taas treenejä. KONG on hyvä harjoitushaju, koska sen patentoitu muovi ei haise muilta esineltä tai muilta muoveilta (kumisaapas, frisbee jne.), eivätkä koirat näe punaista väriä. Punainen näyttää koirista ilmeisesti lähinnä ruskeanharmaalta.