Hihna & Ohitus -koulutuspäivä

Olimme Muska “mummokoiran” kanssa Jirka Vierimaan Hihna & Ohitus -koulutuspäivässä.

1. Aloitimme harjoituksen kontaktipelillä. Kun Muska katsoi minua, aloin liikkumaan taaksepäin, peruuttaen, ja palkkasin liikkeessä kontaktista. Herkun antamisen jälkeen pysähdyin, ja kun Muska otti kontaktia, lähdin taas liikkeelle peruuttaen -> herkku ja pysähdys. Seuraava vaihe oli peruuttamisen sijaan liikkua sivusuunnassa. Eli sama homma, mutta liikuin sivulle. Lopulta tein suunnan vaihdoksia ja käännöksiä, mutta muuten edelleen sama homma. Muska “vanhana tokokoirana” seurasi kontaktissa ihan hyvin.

2. Seuraava vaihe oli kontaktipeli ohituksissa. Puolet koirista kulkivat peräkkäin toista reunaa ja puolet porukasta toista reunaa. Kun Muska katsoi minua, lähdin liikkeelle, ja palkkasin välillä kontaktista. Herkun antamisen jälkeen pysähdyin ja kuljin eteenpäin kun Muska otti kontaktin.

3. Ohitusten lisäksi harjoittelimme paikallaoloa koiran istuessa. Paikallaolo käynnistettiin tekemällä harjoitusta “Istu” -> palkka ja siirtyminen (peruutin). Seuraava vaihe oli sanoa “Istu” ja sitten annettiin palkka. Tämän jälkeen “Istu,” mutta palkka annettiin hitaasti. Sitten kokeilimme erilaisia häiriöitä, esim. herkulla “härnäämistä” (Käsi menee taskuun, herkku lähestyy koiraa, mutta käsi lähteekin takaisin ja koira ei saa nousta herkun perässä. Koira saa herkun kun istuu paikallaan ja kun herkku tulee takaisin.), kävelyä koirasta pois päin, koiran ympäri kiertämistä, juoksuaskeleet pois päin, koiran yli menemistä jne. Muska kesti kaikki nuo häiriöt hyvin, mutta vaikeuksia tuotti selän kääntäminen. Kun käänsin selän Muskaa päin, se alkoi hiippailla sivulle. Olin selkä koiraan päin kääntyneenä vain niin lyhyen aikaa, että se ei ehtinyt nousta.

4. Viimeinen harjoitus oli paikallaoloon keston ottamista. Ensin tehtiin testi miten kauan koira pysyy istumassa kun palkkaa ei tule. Muska istui noin 35 sekuntia. Sen jälkeen otin istumista 5s, 10s, 5s, 15s, 5s. Aina toiseksi viimeinen aika on pisin ja lopetetaan lyhyeen. Muska istui 15s, mutta aina kun annoin palkan 15 sekuntin jälkeen, nousi ylös. Seuraavan harjoituksen tein lyhyemmällä ajalla eli 3s, 6s, 3s, 9s, 3s ja siinä tuota ongelmaa ei ollut.