Kosketuskeppikäytöstä pennuille

Kosketuskeppi

Pentujen kanssa on aloitettu kosketuskeppitreeni ja kaikilla käytös lähti hyvin käyntiin. 🙂 Tässä video ensimmäisestä kohdeharjoittelusta ja tässä sama seuraavana päivänä.

Kosketuskepin opettaminen jo pennulle on hyödyllistä, koska sovelluskohteita on paljon. Lainaus Tommy Wirenin kirjasta Onnistu koirasi koulutuksessa, s. 96: “Kosketuskeppiä voi käyttää oppimiskyvyn mittaamiseen, motivaation mittaamiseen, keskittymiskyvyn parantamiseen, rauhoittumisen parantamiseen, itsetunnon kohottamiseen, koiran oma-aloitteisuuden parantamiseen, koiran luovuuden ja oppimiskyvyn parantamiseen, pelottavien asioiden siedättämiseen, ääni-, ihmis-, koira-, ympäristökammoiselle koiralle rauhoittamiseen, tottelevaisuusliikkeiden opettamiseen, koiran ohjaamiseen eri suuntiin (eteen, oikea, vasen yms.). Autoon, häkkiin, pesutilaan yms. menon opettamiseen, kuonolla koskettamisen siirtoon johonkin toiseen kohteeseen, kouluttajan mekaanisten taitojen (välineiden ja ajoituksen hallintaan yms.) harjoittamiseen jne.”

sirutus

Pennut on sirutettu Datamars-mikrosiruilla ja kynnetkin on taas leikattu sekä etu- että takatassuista. Aika nopeasti sain naksittua 120 kynttä. 😀

Pentuhuoneessa on uutena alustana ramppi  (harjoittaa kaltevia pintoja) ja meno on koko ajan villimpää, varsinkin ruokailujen jälkeen.

Tuhkaruoho_38vrk

TUHKARUOHO

Teräsyrtti_38vrk

TERÄSYRTTI

Tupasvilla_38vrk

TUPASVILLA

Tupsunaava_38vrk

TUPSUNAAVA

Tuliheinä_38vrk

TULIHEINÄ

Tundrasara_38vrk

TUNDRASARA