Neslan nopeat maksanaksut

Tänään illalla havahduin siihen, että Neslalla ei ole huomiseksi treeninameja. Nopeisiin ja helppoihin maksakarkkeihin tarvitaan 500 g maksaa. Lähikaupasta löytyi vain naudan maksaa, parempi vaihtoehto olisi esimerkiksi poron tai lampaan maksa.

Vaihe_1

Levitetään jauhettu maksa uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Jos maksaa olisi kilo, se riittäisi pellilliseen. Sitten annetaan paistua 200 ºC:ssa kunnes maksa on kiinteytynyt. Aika riippuu uunista, mutta pidin maksaa paahtumassa noin 15-20 minuuttia.

Vaihe_2

Sitten vain pelti ulos…

Vaihe_3

Ja jähmettynyt maksa leikataan kuutioiksi. Sarjassamme älä tee näin. Leikkasin leivinpaperin silpuksi, joten se piti vaihtaa uuteen. Kannattaa siis nostaa maksalätkä esimerkiksi leikkuulaudalle ja käyttää mahdollisimman terävää veistä kuutiointiin.

Vaihe_4

Kun maksalätkä on kuutioitu, alenna uunin lämpötila 50 ºC:een ja anna paistua uunin luukku raollaan, jotta kosteus pääsee haihtumaan. Kääntele välillä kuutioita paistinlastalla. Tässä kuutiot ovat menossa uuniin ensimmäisen kerran kuutioinnin jälkeen. Palaset voi myös jättää tähän “maksapihvin koostumus” -vaiheeseen tai kuivattaa ne hyvinkin rapsakoiksi.

Vaihe5

Kun maksanpalat ovat tarpeeksi rapeita, ota pelti uunista ja anna jäähtyä.

Vaihe6

Sitten vaan herkut treenitaskuun, naksutin ranteeseen ja menoksi! 🙂