Parasta ennen

Neslan kanssa treenaaminen vaatii edelleen avustajan, koska ilmeisesti on päässyt syntymään – aikaisemminkin mainittu – vihjeen yhdistyminen minun hajuun ja ominaishajuni tiheyden erottelu. Ja ominaishajuni sitten kontaminoi purkit ihan miten sattuu, jolloin seurauksenakin on ihan mitä sattuu.

Eilen treenaamisesta ei tullut mitään, vaikka oli avustaja, koska kohdehajut olivat Neslasta liian vanhoja. Yli kymmenen päivää vanhat hajut (yhdistettynä minun ominaishajuun) olivat sarjaa “seuraavaksi arvotaan haju ja ilmaisu”…Alkutreeneissä suositellaankin, että hajut eivät olisi yli kaksi viikkoa vanhoja. Kun koira osaa homman, kohdehajut saavat olla hyvinkin vanhoja.

parasta ennen

Tänään kokeilin treenata Neslan kanssa mahdollisimman puhtailla ja uusilla hajuilla. Lisäksi käytössä oli pesukoneessa pestyt purkit, joihin olin koskenut vain kumihanskoilla. Kepo keräsi kohdehajut, valmisteli purkit ja antoi Neslalle myös lähtöhajun. Treenattiin edelleen tätä samaa 1) lähtöhaju, 2) kohdehaju, mutta tyhjän sijasta oli 3) häiriöhajuna minun haju. Siirsin purkkien paikkaa kumihanskoilla. Ekat sessiot meni taas täydellisesti, mutta myöhemmin alkoi arpajaiset. Mitä enemmän purkkien vieressä hengaan, sen enemmän niihin tarttuu ominaishajuni.

Liian tarkka koira… :/