Pentuetapaaminen kera lampaiden

Hopeametsän toinen pentuetapaaminen oli tällä kertaa Somerolla Woollandiassa lammaspaimennuksen merkeissä. Kouluttajana toimi Tuija Vahlroos, joka olikin erinomainen kouluttaja. Kaikki saivat todella paljon irti päivästä eli voin kyllä lämpimästi suositella Woollandiaa ja Tuijaa!

Paikalle pennuista pääsi Jehu (H. Teräsyrtti), Nuka (H. Tupasvilla), Viiti (H. Tundrasara) ja Viuhti (H. Tuliheinä). Lisäksi meillä oli paimennusvahvistuksena Epic-kelpie eli Nukan pikkuveli, ja laumanvartijana Ciru-saksanpaimenkoira, Jehun pikkusisko. 🙂 Kuvassa vasemmalta oikealle Epic, Viuhti, Nesla, Jehu, Viiti, Ciru ja Nuka.

Pentuetapaaminen 2014

Päivän aloittivat pojat, joilla kaikilla oli jo kokemusta sekä lampaista että lammaspaimennuksesta.

JEHU:

Jehu sylikoirana
Jehu seisoo

NUKA:

Nuka
Nuka seisoo

EPIC:

Epic-kelpie

Ja sitten oli tytöt eli Nesla, Viiti ja Viuhti. Tajusin, että en ottanut yhtään kuvaa Neslasta ja Viuhdista. Silloin kun tytöt olivat autossa, minulla oli kamera ja silloin kun Nesla tai Viuhti olivat hihnanpäässä, en ollut varustettu kameralla.

VIITI:

Viiti sylikoirana
Viiti seisoo

VIUHTI:

Viuhti
Viuhti seisoo

NESLA:

Nesla_tuijotus

Kouluttaja osasi tehdä molemmista paimennuskerroista jokaiselle koiralle sopivan ja paimennus tehtiin ns. matalassa vireessä. Hauska oli seurata miten jo näissä kahdessa paimennuskerrassa koirat ja ohjaajat kehittyivät ja edistyivät. Kaikilta löytyy paimennustaipumusta ja halua tehdä yhdessä ohjaajan kanssa. 🙂