Pentutestaus

Pennut ovat tasan seitsemänviikkoisia ja sen kunniaksi sekä uudet passikuvat että ekat (ja vikat) pönötyskuvat. Pönötyskuvista tuli surkeita (eli pennut eivät ole luonnossa noin lyhytrunkoisia, takakorkeita jne. Tuhkaruohokaan ei luonnossa näytä noin Yodalta. 😀 )

Teräsyrtti_7vk

 

Teräsyrtti_7vk_seisoo

TERÄSYRTTI

Tuhkaruoho_7vk

 

Tuhkaruoho_7vk_seisoo

TUHKARUOHO

Tupasvilla_7vk

 

Tupasvilla_7vk_seisoo

TUPASVILLA

Tupsunaava_7vk

 

Tupsunaava_7vk_seisoo

TUPSUNAAVA

Tundrasara_7vk
Tundrasara_7vk_seisoo

TUNDRASARA

Tuliheinä_7vk
Tuliheinä_7vk_seisoo

TULIHEINÄ

Tällä viikolla pennut olivat myös peilihuoneessa ja saivat uusia ilmapalloja, joilla on naama ja hiiren korvat.

Ilmapallo_7vk

Tänään pennuille tehtiin myös pentutesti, mistä tässä yhteenveto (Jokainen pentu saa mukaansa henkilökohtaisen pentutestauslomakkeen, jossa on arvioitu tämänhetkistä pennun käyttäytymistä seuraamalla ympäristöön sopeutumiseen ja koulutukseen vaikuttavia osatekijöitä.)

Kennel Hopeametsän, T-pentue, s. 24.1.2013 (testattu 49 vrk ikäisinä). Testi arvioi niitä koulutuksellisia ja ympäristöön sopeutumiseen liittyviä ominaisuuksia, jotka vaikuttavat niin arkielämään kuin harrastamiseen. Testin avulla voidaan arvioida mm. ongelmakäyttäytymisen mahdollisuuksia ja koulutuksellisesti palkitsevia asioita.
 
Testihetkellä hyvin tasapainoinen kuuden yksilön pentue, jossa merkittävimmät erot näkyivät ensimmäisellä kierroksella uuteen paikkaan ja tilanteeseen tottumisessa. Eroja näkyi myös metsästyskäyttäytymisketjun pituudessa leikissä ihmisen kanssa. Toisen kierroksen aikana erot tasoittuivat ja nähtiin selkeämmin, millä tavoin pentujen yksilöllisiä ominaisuuksia on tuettu.
 
Pennut suhtautuivat avoimesti vieraaseen ihmiseen ja tilanteeseen sekä osoittivat hyvää keskittymiskykyä tehtävästä riippumatta. Sosiaalinen käyttäytyminen oli rodunomaisesti hienovaraista ja kohteliasta ja ikäkauden huomioiden erittäin monipuolista.
 
Testitilanteissa esiintyi paljon sellaista opittua käyttäytymistä, joka helpottaa ja nopeuttaa harjoittelua ihmisen kanssa. Erityisesti haluan nostaa esiin huolellisesti opetetut käsittelytoimenpiteet.
 
Pentueen kaikki yksilöt vaikuttavat saaneen erinomaiset valmiudet aktiiviseen ja monipuoliseen elämään ihmisympäristössä, eivätkä ne osoittaneet testin aikana merkkejä kuormittumisesta. Toivon niille tervettä ja vauhdikasta elämää – onnitteluni myös aloittelevalle kasvattajalle esimerkillisestä kasvatustyöstä!
 
— — — — — — —
Ystävällisin terveisin,
Jirka Vierimaa
eläinten koulutus, käyttäytymisneuvonta
p. 0400 849 849
www.jirkavierimaa.fi