Fixodida Zx – lisäravinne punkkien karkotukseen

Toukokuun alussa kävin syöttämään Neslalle Fixodida Zx -lisäravinnetta, jonka sisältämän fulvohapon sanotaan aktivoivan eläimen vastuskykyä ja näin vähentävän muun muassa punkkien tarttumista. Neslan turkki on sellainen punkkien kerääjä – puolipitkä ja musta – joten mielenkiinnolla aloitin testin. Tiedän koiria, jotka ovat syöneet ko. valmistetta hyvällä menestyksellä, joten päätin tehdä testin samalla valmisteella Neslallekin, vaikka fulvohappotuotteita on markkinoilla muitakin.

Ennen fulvohappo-testiä koirassa oli ollut jo kaksi punkkia, mutta nyt punkkeja ei ole enää näkynyt! Toisaalta emme ole myöskään tällä välin lenkkeilleet Ruissalossa, josta nuokin punkit tulivat…

Vaikka tuote ei punkkeja torjuisikaan, se sai minut kiinnostumaan fulvohaposta, Fulvic acid. Ihmisillä ainetta on tutkinut Dr. W. Schlickewei (University Hospital, Freiburg, Germany), ja tutkimuksessa on todettu fulvohapon lisäävän valkosolujen tuotantoa, muuntavan epäorgaanisen kalsiumin ihmiselle sopivaan muotoon, sekä hillitsevän virusten toimintaa elimistössä.

Fulvohappoa on tutkinut myös Fixodidan sivuillakin mainittu Dr. William R. Jackson PhD, ja varhaisia koeluontoisia testejä fulvohapon vaikutuksista tuotantoeläimiin teki jo 60-luvulla Kaliforniassa Dr. Charles S. Hansen. Paljon tietoa fulvohaposta ja terveysväittämiä löytyy esimerkiksi täältä.

Jos halutaan parantaa ravinteiden imeytymistä koirilla, optimaaliseen tulokseen pääsee ns. luonnollisella ruokinnalla ja ns. luontaisilla vitamiineilla ja kivennäisaineilla. Tämä ei välttämättä kuitenkaan riitä, koska nykyään tehomaatalous on köyhdyttänyt maaperän mineraaleista ja koiratkin ruokitaan tehotuotettujen eläinten lihalla. Pienriista rauhasineen puuttuu monen koiran ruokakupista, joten saaliseläimen rauhaskudoksen makromolekyylitkin jäävät saamatta ja imeytymättä ruoansulatuskanavasta verenkiertoon, missä ne vaikuttaisivat biologisesti kohdekudokseen.

Näen siis fulvohapon erittäin kiinnostavana ravitsemuksellisena elementtinä, joka sisältää mineraaleja ja alkuaineita, parantaa ruuansulatusta, vastustuskykyä, ravinteiden imeytymistä, solujen toimintaa ja ennaltaehkäisee ja poistaa myrkkyjä – ja pisteenä i:n päälle ehkä torjuu punkkejakin. 😀

Fulvohappo ja Nesla