Heureka – Nesla toimii sittenkin!

Jo edelliseen postaukseen laitoin, että Nesla erottelee miesten ominaishajut paremmin, mutta naisten hajut menevät täysin arpomalla. Miesten ominaishajujenkaan kanssa homma ei lähtenyt toivotusti edistymään, vaikka näyttikin asteen verran paremmalta kuin naisten ominaishajujen kanssa. Nyt olen koko viikon pähkäillyt, että mikä ihme tässä hommassa mättää, koska koiralla on paljon kokemusta vastaavista treeneistä – tuhansia toistoja eli ei ole mikään uusi juttu.  Ja mielestäni olen tehnyt kaiken oikein: merkkaan naksulla oikea-aikaisesti, olen käyttänyt palkkauksessa apuna myös palkkion suuntaa, kaikki välineet ovat puhtaat, treenipaikalla ei ole väliä arpomiseen jne.

Lopulta käännyin itseäni viisaampien puoleen, ja sain neuvoksi kokeilla miten Nesla toimii, jos joku toinen laittaa hajut purkkeihin ja minä vaan treenaan. Eilen sitten värväsin kepon treeniavustajaksi.  Kepo laittoi hajut pinseteillä puhtaisiin purkkeihin – kuten itsekin olen tehnyt – ja nosti vielä purkkitelineenkin lattialle. Nesla toimi ihan täydellisesti! Ei mitään ongelmaa erottelussa eikä ilmaisussa! Ei hämmennyksestä taikka arpomisesta tietoakaan! Ekalle kierroksella meni kaksi huti, mutta silti 80% oikein ja kaksi seuraavaa sessiota olivat 100% oikein. Jee!

Nyt on ilmeisesti käynyt niin, että Neslalla vihje on sekoittunut aina minun hajuun. Lähtöhajun annan purkista, joka on kädessäni. Ja toki se minun haju on siellä kohteessakin, koska käsittelen purkkeja. Seuraava vaihe Neslan kohdalla onkin sitten se, että otetaan tyhjä, kohdehaju ja minun haju. Näin päästään siihen, että pystyn taas käsittelemään hajupurkkeja. Eli seuraavissa treeneissä kepo vielä avustaa laittamalla kohdehajun ja tyhjän, mutta laitan itse kolmanneksi uuden purkin, jossa on minun haju. Ja se ei ole tietenkään se oikea mikä pitäisi ilmasta.

Nesla erottelu ja ilmaisu