Kasvattitapaaminen 2017

Saimme tällekin vuodelle järjestettyä pienimuotoisen kasvattitapaamisen ja tällä kertaa se oli mallia tutustuminen vesipelastukseen (VEPE). Lajin saloihin meitä tutustutti Taina Korhonen Lounaisista Lotraajista.

Kävimme ensin läpi teoriaa ja sitten kokeilimme alokasluokan liikkeitä, jotka ovat: 1. Uinti, 2. Esineen vienti, 3. Veneen nouto ja 4. Hukkuvan pelastaminen. Kaikki koirat olivat noviiseja, joten hauska oli nähdä miten kellään ei ollut ongelmia veneestä hyppäämisen kanssa, edes niillä, jotka olivat aikaisemmin olleet enemmän mallia “se kahlaa vaan eikä ui”.

Viiti © Johanna Hyttinen
Nuka © Johanna Hyttinen
Nero © Johanna Hyttinen
Nesla © Johanna Hyttinen

Nuka (Hopeametsän  Tupasvilla) suoritti kaikki alokasluokan liikkeet niin kuin vanha tekijä. Hyvin ja innokkaasti mukana olivat myös Nero (Hopeametsän Miekkavalkku), Viiti (Hopeametsän Tundrasara) ja lapinporokoiravahvistukset Tuisku ja Maikki.

Kuvista päätellen sekä Nesla (Hattivatin Della), Viiti (Hopeametsän Tundrasara) että Mere (Hopeametsän metsäneidonvaippa) ovat sukua Muumien Surkulle (Ynk). 😀

Mere © Johanna Hyttinen
Viiti © Johanna Hyttinen
Nesla © Johanna Hyttinen

Nesla on – tai oli nuorempana – vesipeto, mutta nykyään se ei mene uimaan ellei ole a) oikeasti kuuma ilma, tai b) heitetä sille veteen keppiä. Nuorena saattoi huvikseen uida parikymmentä minuuttia ympyrää ja kahdeksikkoa säällä kuin säällä. Nyt Nesla teki ensimmäisen osion eli hyppäsi veneeseen ja sieltä uimaan, tehtiin tämä kaksi kertaa peräkkäin, mutta kaikki muut osiot se kävi vain seisomassa rantavedessä eikä tehnyt mitään! Kirjaimellisesti “Voi yhen kerran kaks kertoo”…

Kaikki kiitos vielä kerran Tainalle, joka siellä kylmässä lammessa esitti hukkuvaa, vaikka vain Nuka ja Nero kävivät hänet “pelastamassa”. Nuka veti hukkuvan rantaan damista ja Nero valjailla.

Nero © Johanna Hyttinen
Nuka © Johanna Hyttinen

Mukana vepepäivässä olivat myös innokkaat ja hyvin iloiset lapinporokoiravahvistukset Maikki ja Tuisku. 🙂

Maikki © Johanna Hyttinen
Tuisku © Johanna Hyttinen